Categorieën
Adobe Creative Cloud Adobe Illustrator Adobe InDesign Drukwerk Multimedia portfolio

Etstoel flyer ontwerp

Voor stichting Etstoel Anloo heb ik in 2019 een flyer ontwerp gemaakt.

Na gesprekken met de organisatie komen ‘rustiek’ en ’terug naar de basis’ naar voren als belangrijke aspecten. Dit heeft vervolgens een grote rol gespeeld in het ontwerp, waarbij gerecycled karton als basis materiaal is gekozen en het design is verder simpel en rustiek gehouden.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn foto’s van eerdere Etstoel Anloo edities gebruikt, de wens was om de sfeer van het evenement terug te laten komen in de flyer. De foto’s zijn daarom gebruikt, maar om het meer basic te maken zijn deze bewerkt in Adobe Illustrator.

Vervolgens is de flyer in Adobe Indesign verder vormgegeven en klaar gemaakt om naar de drukker te gaan. Hierbij heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van de techniek om met wit inkt een bedrukking te maken. Dit was een nieuwe uitdaging maar heeft een heel gaaf resultaat opgeleverd. 

Ook het druk klaar maken van de bestanden hoorde er ook bij. Door de DWC print website was het gelukkig erg duidelijk welke aanleverspecificaties er gebruikt moeten worden! 

Na contact met de drukker zijn nog een paar kleine aanpassingen gedaan en hier boven zie je het eindresultaat.

Geef een reactie